vrijdag, 18. juli 2014 - 15:07

Algemeen directeur Jansen stapt op bij ADO

foto van Ado stadion | fbf
Foto: fbf

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag heeft vrijdagmorgen het vertrek van algemeen directeur Piet Jansen officieel bekend gemaakt.

De positie van Jansen - die toch al zwaar onder druk stond - was onhoudbaar geworden nadat deze week de Gemeente Den Haag had aangegeven geen bezwaar te heben tegen een overname van de aandelen van ADO door het Chinese sportmarketing bedrijf United Vansen.

Jansen had afgelopen november volkomen onverwacht een knuppel in het hoenderhok gegooid door in een interview met De Telegraaf te verklaren dat ADO "nooit zou worden verkocht aan een Rus of Chinees". In het zelfde interview zei hij ook te hopen dat het aantal Haagse aandeelhouders bij ADO zou worden uitgebreid, omdat dit tot een "gezonde situatie zou gaan leiden bij de club en de club hiermee de begroting kunnen opschroeven."

Beide uitspraken zijn inmiddels volledig achterhaald. De begroting van ADO Den Haag gaat komend seizoen waarschijnlijk inderdaad substantieel omhoog, maar de club dankt dit uitsluitend aan de nieuwe Chinese aandeelhouder.

Vanuit de Haagse gemeenschap heeft zich daarentegen niemand als mogelijke investeerder gemeld. Noch bij de gemeente, noch bij eigenaar Mark van der Kallen.

Jansen heeft het besluit om op te stappen waarschijnlijk al enkele dagen geleden genomen. Donderdagavond, bij een ontmoeting tussen Wang Hui, de voornaamse eigenaar van United Vansen en een grote afvaardiging van de supporters, waren deze laatsten al op de hoogte van het vertrek van de algemeen directeur, die de club officieel per 1 september 2014 verlaat.

Tag(s):