woensdag, 4. juni 2014 - 16:30 Update: 03-07-2014 0:35

Almere teleurgesteld over afketsen bouw Icedôme

foto van Icedome | Icedome
Foto: Icedome

De bouw van de nieuwe schaatsbaan Icedôme in Almere is voorlopig van de baan. Dit meldt de KNSB woensdagmiddag.

'KNSB, NOC*NSF en Icedôme Almere hebben moeten constateren dat het uiteindelijk niet is gelukt de benodigde middelen en partijen binnen de afgesproken termijn bijeen te brengen om de afgesproken zekerheden te kunnen leveren', aldus de KNSB.

KNSB en NOC*NSF hebben daarop gemeend de samenwerking met Icedôme Almere, die voort kwam uit de eerdere tenderprocedure, te moeten beëindigen. De gunning aan Icedôme Almere om als Topsport Trainingsaccommodatie voor het langebaanschaatsen, shorttrack, kunstrijden en inline-skaten te worden gebruikt komt hiermee te vervallen.

Zowel KNSB, NOC*NSF als Icedôme Almere betreuren deze ontwikkeling zeer.

Gemeente Almere 'teleurgesteld'
De gemeente Almere is teleurgesteld dat het consortium Icedôme Almere - na al haar harde werken - haar businessplan niet sluitend heeft gekregen binnen de door KNSB en NOC*NSF gestelde voorwaarden en tijdplanning.

De gemeente Almere heeft afgelopen maanden binnen haar mogelijkheden het maximale gedaan om het consortium te helpen. Dit in het besef van de grote meerwaarde van de Icedôme voor de ontwikkeling van de stad en het effect op de werkgelegenheid. De gemeente Almere was vanaf het begin enthousiast over het plan, maar heeft ook altijd benadrukt dat het een private onderneming betreft, die privaat gefinancierd moet worden. 

Het consortium heeft aangegeven zich te beraden over het vervolgtraject van de plannen voor een multifunctioneel ijscomplex in Almere. De gemeente Almere staat altijd open voor goede initiatieven en wacht de uitwerking van het consortium hierin af.

 
 
 
Categorie:
Tag(s):