vrijdag, 19. september 2014 - 10:40 Update: 19-09-2014 14:55

Ambassadeur op gesprek in Schilderswijk na geweldsincident

Foto van uniformjas politie | MV
Foto: MV
Den Haag

De agent die betrokken was bij een geweldincident op de Hoefkade in Den Haag wordt niet gedwongen overgeplaatst. Dit laat de politiechef Paul van Musscher van de Eenheid Den Haag weten.

Begin september hield de agent samen met een collega een tiener aan die zich niet wilde legitimeren. Dit liep dusdanig uit de hand dat er geweld moest worden toegepast op de jongen en omstanders. 

Van Musscher: 'Ik benadruk dat de overplaatsing van de collega naar een ander wijkteam niet is gebaseerd op een oordeel over zijn optreden. Deze collega had zijn basispolitieopleiding afgerond en wordt - net als iedere andere politiestudent - na het afronden van de opleiding definitief geplaatst aan een bureau binnen de eenheid waar op dat moment een formatieplaats is. Dat die formatieve plaatsing niet aan bureau Hoefkade zou zijn, was al enige tijd duidelijk. In goed overleg met hem is dat moment enkele weken naar voren gehaald.' Het onderzoek naar het incident aan de Hoefkade is nog niet afgerond.  

Ambassadeur Marokko
Binnenkort komt Ambassadeur Abdelouahab Bellouki van Marokko op uitnodiging van burgemeester Van Aartsen en politiechef Van Musscher op bezoek in de Schilderswijk. De ambassadeur had zich onlangs kritisch uitgelaten over de handelswijze van de politie.

Provincie: