dinsdag, 4. maart 2014 - 9:36 Update: 20-09-2018 14:45

Ambulancemedewerkers Amsterdam eisen vertrek directie

foto van ambulance druk | fbf
Foto: fbf archief
Amsterdam

Op woensdag 5 maart eisen medewerkers van de Ambulance Amsterdam via een petitie dat de huidige directie wordt vervangen door een nieuwe. Er heerst al lange tijd veel ongenoegen.

Volgens het ambulancepersoneel kan het werk niet meer naar behoren worden uitgevoerd, met allerlei gevolgen voor de veiligheid van zowel de patiënten als de medewerkers. Zo neemt de werkdruk toe, waardoor het personeel oververmoeid raakt en verslechtert de paraatheid en inzet van medewerkers. Het duurt steeds langer voordat een ambulance op de plaats van hulpverlening arriveert, terwijl elke seconde telt. Daarnaast is ook veel materieel aan vervanging toe; het kan weigeren terwijl het cruciaal is voor een patiënt.

Na een opeenstapeling van slechte ervaringen met de directie en een breed opgezet onafhankelijk onderzoek waaruit bleek dat er geen vertrouwen meer is in de directie, ''is de maat nu vol''. De werknemers overhandigen de petitie aan zowel leden van de Raad van Toezicht (voorzitter de heer R.Hopstaken) als aan de wethouder Zorg van Amsterdam, voor deze vertegenwoordigd door mevr. H. Vlug.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: