maandag, 3. november 2014 - 17:19 Update: 03-11-2014 17:25

Ambulancezorg noordwest Nederland goed voorbereid op Ebola-patiënten

Ambulancezorg noordwest Nederland goed voorbereid op Ebola-patiënten
Foto: Ambulance Amsterdam
Amsterdam

De ambulancezorg in noordwest Nederland (Noord-Holland en Flevoland) is goed voorbereid op Ebola-patiënten. Dit meldt Ambulance Amsterdam maandagmiddag.

Het gebied, de traumaregio van het Academisch Medisch Centrum & VU medisch centrum, wordt voor de ambulancezorg verzorgd door de regionale ambulancevoorzieningen (RAV’en) Amsterdam-Amstelland, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Noord Holland Noord, Gooi & Vechtstreek en Flevoland.

Ambulance Amsterdam heeft als RAV recent het initiatief genomen om samen met de andere regionale ambulancevoorzieningen in noordwest Nederland een veilige werkwijze te ontwikkelen voor ambulancezorg en -vervoer van patiënten in strikte isolatie met het oog op verdenking van virale hemorragische koorts (Ebola).

Er is een Ebola-projectgroep ingericht die de ambulancezorgregio’s in noordwest Nederland verbindt en ervoor zorgt dat de praktijk nauw aansluit op de landelijke protocollen van het RIVM & Ambulancezorg Nederland (Azn). Nieuwe inzichten vanuit het RIVM en Azn worden direct doorgevoerd binnen onze teams.

Er is in nauwe samenwerking met AMC & VUmc getest dat alle beschermingspakken, handschoenen, gezichtsbescherming etc. voldoen aan de standaard, maar ook bruikbaar zijn in de praktijk.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):