woensdag, 22. januari 2014 - 17:43 Update: 03-07-2014 0:44

Amfetaminelab ontmanteld in Montfoort

Foto van drugslab amfetamine | Politie
Foto: Politie
Montfoort

Woensdagochtend heeft de Regionale Recherche van de politie in Den Haag zes verdachten aangehouden in een grootschalig drugsonderzoek.

Dit onderzoek leidde naast de verdachten naar een groot amfetaminelab op de Achthoven-Oost in Montfoort. Later op de ochtend troffen agenten ook op een locatie in ‘s Gravenzande grondstoffen voor het vervaardigen van drugs.

Onderzoek
De recherche startte eind 2013 onder leiding van een officier van justitie een onderzoek na signalen over grootschalige drugsproductie in de regio. Het onderzoek richtte zich al snel op de 43-jarige Zoetermeerder waarvan werd vermoed dat hij betrokken was bij grootschalige drugsproductie.

De Zoetermeerder werd in de vroege ochtend in zijn woning aangehouden. Hiernaast hield het team onder meer in Rotterdam, Montfoort, Honselersdijk en ’s Gravenzande verdachten aan. In de woningen zijn zoekingen gedaan. Alle verdachten in de leeftijd van 40 tot 66 jaar zitten vast voor verhoor.

Amfetaminelab en opslag
Bij het laboratorium in Montfoort hield de politie een van de zes verdachten aan. Forensische Experts deden onderzoek naar de productie en Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) ontmantelde het laboratorium. In ’s Gravenzande troffen agenten grondstoffen voor het produceren van drugs, ook daar deden forensische experts onderzoek. Hier troffen zijn 50 kilo amfetamine.

Het onderzoek gaat verder, de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.