donderdag, 23. oktober 2014 - 17:52

AMHK Veilig Thuis vanaf 2015 van start

AMHK Veilig Thuis vanaf 2015 van start
Foto: fbf
Hardenberg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg stemt in met de realisatie van het AMHK Veilig Thuis IJsselland. AMHK staat voor Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling.

Waar er nu nog verschillende organisaties zijn voor de aanpak van huiselijk geweld, kindermishandeling en crisissituaties is er straks één hulporganisatie met één telefoonnummer. Hardenberg werkt hiervoor samen met de andere gemeenten in de regio IJsselland. AMHK Veilig Thuis is vanaf 2015 de plek waar mensen (vermoedens van) kindermishandeling of huiselijk geweld kunnen melden. Veilig Thuis krijgt één landelijk telefoonnummer.

Doorgeschakeld

Bellers worden door het inspreken van hun plaatsnaam doorgeschakeld naar het AMHK Veilig Thuis in hun regio. Hier kunnen ze hun verhaal kwijt bij een
hulpverlener. Deze hulpverlener zet alles op een rij, beantwoordt eventuele vragen en geeft advies.

Afhankelijk van de situatie zal de hulpverlener de melding verder onderzoeken en kijken of professionele hulp nodig is. Desnoods kan onmiddellijk hulp ingezet worden.

Met de vorming van het AMHK zullen het bestaande Steunpunt Huiselijk Geweld en het bestaande Advies- en Meldpunt Kindermishandeling komen te vervallen.