vrijdag, 20. juni 2014 - 14:19 Update: 03-07-2014 0:34

AMS verhuist naar KIT

Foto van Tropenmuseum | KIT
Foto: KIT
Amsterdam

Het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS) trekt voor de komende 3 jaar in het KIT hoofdgebouw aan de Mauritskade. Dit meldt KIT vrijdag.

AMS gaat 400 m2 van de vrijgekomen delen van het pand betrekken.  

Mark Schneiders, directeur KIT: ‘We zijn verheugd met deze nieuwe huurder. KIT is een organisatie gericht op duurzame internationale en interculturele samenwerking. Wij leveren innovatieve en praktische oplossingen, advies, training & opleiding voor internationale organisaties, bedrijven, NGO’s, overheden en studenten. KIT heeft besloten om vrijgekomen delen van het monumentale pand aan de Mauritskade te verhuren aan organisaties en bedrijven met een duurzaamheidsfocus. AMS past perfect in dat plaatje.’

Dirk Jan van den Berg, bestuursvoorzitter van de TU Delft, is gelukkig met de locatie: “We willen deel uitmaken van de universitaire gemeenschap in de stad. Deze centrale plek, dichtbij het Science Park, past daar bij.”

Grootstedelijke vraagstukken
AMS gaat zich met name richten op toegepaste stedelijke technologie en ontwerp, wat in de praktijk betekent grootstedelijke vraagstukken op het gebied van onder meer verkeersstromen, voedsel, afval, energie, water en gezondheid. AMS is een samenwerkingsverband van de TU Delft, Wageningen UR en het MIT Boston

Op weg naar meer
KIT wil naast AMS en bestaande huurders zoals de Nationale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (NCDO), GreenFlux, TheRockGroup en WorldFish het komende jaar nog meer duurzame organisaties en bedrijven aantrekken. Het KIT beschikt over excellente kantoorruimten gecombineerd met veel voorzieningen waaronder vergader- en congresfaciliteiten, een museumrestaurant en een hotel.

Provincie: