vrijdag, 19. september 2014 - 13:50 Update: 19-09-2014 18:06

Amsterdam door UEFA gekozen als speelstad EK2020

Amsterdam door UEFA aangewezen als speelstad EK 2020
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Amsterdam is één van de speelsteden tijdens het Europees Kampioenschap voetbal in 2020.

Dat toernooi wordt vanwege het 60-jarig bestaan van de UEFA in dertien verschillende landen gehouden. De beslissing viel vrijdagmiddag tijdens een speciale bijeenkomst in Genève. Er worden drie groepsduels en een achtste finale afgewerkt in de Amsterdam ArenA.

De finale en halve finales worden afgewerkt in Londen, waar Wembley het decor is. De hoofdstad van Engeland won de strijd van het Duitse München. De stad krijgt wel drie groepswedstrijden en een kwartfinale toegewezen.

Ook Boekarest (Roemenië), Kopenhagen (Denemarken), Dublin (Ierland), Boedapest (Hongarije), Glasgow (Schotland), Bilbao (Spanje) en Brussel (België) kregen net als Nederland drie groepsduels en een achtste finale toegewezen. In totaal verdeelde de UEFA dertien wedstrijdpaketten. Eén paket bestond uit de twee halve finales en de finale, terwijl de overige paketten bestonden uit drie groepsduels plus een achtste of kwartfinale.

Finale en halve finales:
Londen.
Drie groepsduels plus een kwartfinale:
München, Baku, Sint-Petersburg en Rome.
Drie groepsduels plus een achtste finale:
Kopenhagen, Boekarest, Amsterdam, Dublin, Bilbao, Boedapest, Brussel en Glasgow.

Supportersclub Oranje
Nu is duidelijk dat het haast onmogelijk wordt om in 2020 Oranje te volgen zegt Supportersclub Oranje na bekendmaking van de UEFA. Natuurlijk lijkt het mooi dat er twee groepswedstrijden in Nederland worden gespeeld. Maar schijn bedriegt. In theorie, maar ook praktijk, is het mogelijk dat Oranje twee groepswedstrijden in Nederland speelt, één groepswedstrijd in Spanje, dan de achtste finale in Roemenië, de kwartfinale in Italië en uiteindelijk de halve finale en finale in Engeland. 'Een hele tour!', aldus de supportersclub.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):