donderdag, 27. maart 2014 - 21:12 Update: 03-07-2014 0:39

Amsterdam houdt zorgpremie in van uitkering wanbetaler

Foto van geld | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

In Amsterdam gaat de Dienst Werk en Inkomen (DWI) bij 2000 Amsterdammers die hun zorgverzekering al zes maanden niet hebben betaald de zorgverzekeringspremie rechtstreeks inhouden op de uitkering.

Het gaat om klanten van zorgverzekeraar Agis die zelf hun financiële verplichting niet nakomen. Omdat zij langer dan zes maanden hun premie niet hebben betaald, moeten deze 2000 Agis-klanten ook nog een boete betalen. Een woordvoerster van Agis heeft laten weten dat de geselecteerde groep inmiddels netjes de premie en de boete betaald, zo schrijft de Telegraaf donderdag.

Maar als de premie straks rechtsstreeks van de uitkering wordt afgetrokken hoeven de wanbetalers geen boete meer te betalen. De Dienst Werk en Inkomen van de gemeente gaat naast de premie 35 euro inhouden om de schuld af te lossen, die deze mensen hebben opgebouwd.

Als de wanbetalers dat bedrag drie jaar langs maandelijks afbetalen, wordt de schuld kwijtgescholden.  De groep die het betreft, krijgt een basisverzekering en kan een aanvullende verzekering krijgen. Volgens Agis is dit een gunstige regeling voor alle betrokken partijen. De wanbetalers worden zo geholpen om af te lossen en Agis ontvangt weer een premie.

Categorie:
Tag(s):