zaterdag, 11. oktober 2014 - 11:55 Update: 11-10-2014 23:02

Amsterdammer (32) ernstig gewond bij schietpartij in Amsterdams café

Twee gewonden na schietpartij Amsterdams café
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vrijdagavond zijn twee mannen gewond geraakt bij een schietincident in een café aan de Pretoriusstraat. Dit meldt de politie zaterdag.

'Een 32-jarige man uit Amsterdam raakte bij de schietpartij, die rond 23.20 uur plaatsvond, ernstig gewond en is naar een ziekenhuis vervoerd. Het andere slachtoffer, een 48-jarige Amsterdammer, raakte gewond aan zijn been en ook hij is overgebracht naar een ziekenhuis', aldus de politie.

Getuigen hebben gezien dat een donkere auto op hoge snelheid is weggereden. Politiemensen hebben de vermoedelijke vluchtauto over de A10 zien rijden en ondanks een korte achtervolging is de auto uit het zicht geraakt. Even na 23.30 uur kwam de melding binnen dat er een autobrand gaande was aan het Nieuwersluishof. Dit is mogelijk de vluchtauto, maar om dit met zekerheid vast te stellen doet de politie onderzoek.

Vragen aan getuigen

De recherche is volop bezig met het onderzoek en informatie van getuigen is daarbij heel belangrijk. Mensen die getuige zijn geweest van het schietincident en die nog niet met de politie gesproken hebben, worden verzocht contact op te nemen via onderstaande telefoonnummers. Ook informatie voorafgaand aan het incident of vlak daarna, kan belangrijk zijn. Indien mensen de mogelijke vluchtauto hebben zien rijden, dan wil de recherche dat graag weten.

Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die iets gezien hebben wat met de brandende auto op het Nieuwersluishof te maken kan hebben. Informatie kan worden doorgegeven aan de recherche via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):