zondag, 23. februari 2014 - 21:42 Update: 03-07-2014 0:41

Amsterdamse massagesalons gesloten om spermasporen

Foto van prostitutie raam red light | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

In Amsterdam moeten 4 massagesalons de deuren sluiten nadat er spermasporen zijn aangetroffen.

Verschillende DNA-sporen sperma
Bij controles in de salons in juni en december zijn mogelijke sporen van seksuele handelingen gevonden. Uit nader onderzoek blijkt dat het inderdaad om spermasporen van verschillende mannen gaat.

De eigenaren van de salons hebben een besluit ontvangen waarin staat dat zij hun salons moeten sluiten. Doen zij dit niet, dan gaat het stadsdeel over tot sluiting.

NFI
Portefeuillehouder Veiligheid Martien Kuitenbrouwer: “Ik ben blij dat onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut genoeg aanleiding geeft om illegale prostitutie aannemelijk te maken en adequaat te kunnen handelen.”

Op 26 juni en 12 december 2013 hebben verschillende overheidsorganisaties in Stadsdeel West in samenwerking met het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) diverse massagesalons gecontroleerd op onder andere illegale prostitutie. Dit gebeurde in het kader van de aanpak massagesalons in stadsdeel West.

Naar aanleiding van deze acties gaat Stadsdeel West over tot bestuurlijke handhaving van vier massagesalons. Dat gebeurt op basis van overtreding van de Algemeen Plaatselijke Verordening en op basis van het bestemmingsplan: de salons hebben geen vergunning voor een prostitutiebedrijf en het bestemmingsplan staat een prostitutiebedrijf niet toe.