woensdag, 17. september 2014 - 22:56

'Angstig' Ajax wordt wakker en pakt een punt tegen PSG

Amsterdam

(ELF Voetbal/Blik op Nieuws) Ajax heeft woensdagavond voor een stunt gezorgd. Voor eigen publiek heeft het een punt gepakt tegen grootmacht Paris Saint-Germain. Na een zeer matige eerste helft boekte het in de tweede helft een verdiend gelijkspel.

In een zeer sfeervolle Amsterdam ArenA begonnen de bezoekers sterk aan het duel. Jasper Cillessen moest al vroeg in de wedstrijd in actie komen op een schot van Marco Verratti. Terwijl Ajax wat meer druk naar voren probeerde te zetten, ging het mis. Nicolai Boilesenmaakte een grote defensieve fout en dat leverde een doelpoging van Zlatan Ibrahimovic op. De Zweed kreeg de bal niet tussen de palen, maar Edinson Cavani wist de rebound wel te benutten.

Ajax had het bijzonder zwaar in de eerste helft en kwam amper aan voetballen toe. DeFransen hadden het betere van het spel en de Amsterdammers waren vooral in de passing zeer slordig. In de tweede helft kwam hier verandering in. Alhoewel de eerste grote kans voorLucas was, kwam Ajax steeds beter in de wedstrijd. De eerste Ajax-kans kwam op naam vanNiki Zimling. De invaller schoot de bal echter net over het Franse doel.

Met nog twintig minuten te spelen kwam de wedstrijd echt op gang. De duels werden harder en de scheidsrechter had zijn handen vol. Een kwartier voor tijd kreeg Ajax een vrije bal, iets buiten het zestienmetergebied. Schöne twijfelde geen moment en schoot de bal prachtig in het doel. Iedereen in de ArenA sprong op en neer en Ajax ging in de slotfase zelfs opzoek naar de drie punten. Dit leek het bijna voor elkaar te krijgen, maat ditmaal zag Schöne zijn inzet op de paal eindigen. Zodoende eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel, daar waar Ajax stiekem nog hoopte op een nipte overwinning.