vrijdag, 26. september 2014 - 10:10 Update: 26-09-2014 12:45

ANWB: Meer autoschades gemeld in zomervakantie

Den Haag

Het aantal autoschades is deze zomervakantie met ruim 12 procent gestegen ten opzichte van vorige zomer. Van alle claims op de ANWB autoverzekering, is een ruitschade de meest voorkomende schade. Het aantal ruitschades is met 22 procent gestegen. In tegenstelling tot de landelijke trend, zag de ANWB dat er deze zomer minder auto’s gestolen werden dan dezelfde periode in 2013.

Terwijl veel Nederlanders genoten van vakantie in het buitenland, kwamen veruit de meeste schademeldingen gewoon uit Nederland. Van alle meldingen kwam 7,9 procent uit het buitenland. De meeste meldingen kwamen afgelopen maanden - net als in 2013- uit Frankrijk. In de top 3 stonden deze zomer verder Duitsland en Italië. Spanje stond vorig jaar in juli nog op de 3e plaats, maar is inmiddels van positie gewisseld met Italië en staat nu op de 5e plaats. In de top 5 staat  België al 2 jaar op de 4e plaats.

Gemiddelde schadebedrag daalt
Terwijl het aantal schades deze zomer ruim 12 procent hoger lag, is het totale schadebedrag maar heel beperkt gestegen (+0,5%). Het gemiddelde schadebedrag was afgelopen zomer daarmee 10 procent lager dan in 2013. Volgens de ANWB komt dit  doordat er relatief meer ruitschades waren: het aandeel ruitschades op het totale aantal schades groeide van 27procent naar 30 procent.

Categorie:
Tag(s):