donderdag, 10. juli 2014 - 12:36 Update: 10-07-2014 14:35

ANWB verwacht dit weekeinde drukte op de populaire Europese vakantieroutes

Europa, vakantie routes, verkeer
Foto: Archief EHF
Den Haag

Nederlanders die aankomend weekeinde op vakantie gaan krijgen op populaire Europese vakantieroutes te maken met oponthoud.

In eigen land verwacht de ANWB nog geen grote verkeersdrukte, die volgt pas volgend weekend als het WK-voetbal is afgelopen en alle scholen hun deuren hebben gesloten. Dit weekend krijgt de regio Zuid vakantie.

In België is vrijdag 11 juli in Vlaanderen een vrije dag zodat veel Vlamingen erop uit trekken dit weekend. In Frankrijk hebben de Fransen ook een lang weekend vanwege “quatorze juillet”, de nationale feestdag op maandag 14 juli. Vrijdag en zaterdag is er drukte vanuit Parijs richting de westkust en het zuiden. Zaterdag staan de files vooral in de Rhônevallei op de A7, maar op de A9 en de A10 naar de Spaanse grens worden de files nu ook per weekend langer.

In Duitsland krijgen de scholen in het noordoosten vakantie. Zaterdag 12 juli zijn de files op de snelwegen naar het noorden en zuiden lang. Grootste knelpunten zijn de A1/A7 bij Hamburg en de snelwegen rond Neurenberg en München (A3/A8/A9).

In Oostenrijk verwacht de toeristenbond de meeste drukte op de B179 tussen Füssen en Nassereith, de A10 Salzburg - Villach en de A13 Innsbruck - Brenner.

In Zwitserland is er vrijdagmiddag en –avond en zaterdag vertraging op de A2 Bazel – Chiasso bij de Gotthardtunnel. Wachttijden tot twee uur zijn geen uitzondering. Zondag wordt het druk in noordelijke richting.

In Italië staat zaterdag file op de A22 Brennerpas richting Verona, ook op de wegen richting de kust wordt het druk, vooral op de A14 Bologna - Rimini.

 

Hoewel de ANWB op snelwegen in eigen land geen grote drukte verwacht door vertrekkende vakantiegangers kunnen werkzaamheden en evenementen op bepaalde wegen wel vertraging opleveren.

Wegafsluitingen:

A13 Rotterdam richting Den Haag, tussen Delft-Zuid en knp. Ypenburg. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot maandag 14 juli 05.00 uur

A50 Eindhoven richting Oss, tussen afrit Ekkersrijt en Veghel. Van vrijdag 11 juli 23.00 uur tot zaterdag 19 juli 23.00 uur