zondag, 25. mei 2014 - 16:38 Update: 03-07-2014 0:35

ANWB verwacht woensdag grote drukte tijdens avondspits

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Utrecht

De avondspits van woensdag 28 mei verloopt vanwege Hemelvaart een stuk drukker dan normaal, voorspelt de ANWB. Veel mensen vertrekken die middag om van een lang weekend te gaan genieten. De ANWB verwacht dat 1 miljoen mensen op vakantie gaan. Naast Nederland zijn Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen.

De vakantiegangers veroorzaken woensdagmiddag extra drukte op de weg. De kans op files is het grootst op de wegen naar de Veluwe (A1/A28/A50), rond Arnhem/Nijmegen (A12/A50/A325) en naar het zuiden (A2/A27). Na 20.00 uur zal de vakantiedrukte volgens de toeristenbond grotendeels voorbij zijn. Op vrijdag en zaterdag verwacht de ANWB amper drukte.

In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Omdat bij Antwerpen ook aan de weg wordt gewerkt, loopt de vertraging daar flink op.


In Frankrijk staan er files op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de kust en rond Frankfurt, Neurenberg en München. In Oostenrijk en Zwitserland wordt het vooral druk op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt is.


Op zondag 1 juni reizen de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op files.

Provincie: