zondag, 9. februari 2014 - 15:50 Update: 03-07-2014 0:42

Arrestant verzet zich waardoor agent een been breekt

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Gorinchem

Een agent heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn onderbeen op twee plaatsen gebroken bij een aanhouding in Gorinchem. Dit meldt de politie zondag.

'Drie vechtersbazen zorgden zondagochtend voor overlast in het uitgaanscentrum van Gorinchem en braken bij hun aanhouding het been van een agent', aldus de politie.

Het drietal, twee mannen uit Gorinchem van 18 en 21 jaar en een 22-jarige uit Hardinxveld-Giessendam, was door portiers uit een horecagelegenheid aan de Langendijk gezet nadat ze binnen hadden gevochten. Buiten vielen ze een andere groep lastig.

Wapenstok
Agenten moesten er met de wapenstok aan te pas komen om hen te vorderen hun weg te vervolgen. Het drietal voldeed daar allesbehalve aan door een fiets tegen één van de agenten te gooien. Hierop werd het drietal aangehouden. De 22-jarige verzette zich en bij zijn aanhouding brak een agent een onderbeen op twee plaatsen.

Operatie
Het drietal zit vast en wordt verhoord. De agent is zondag aan zijn verwondingen geopereerd.

'Onrustig'
Agenten omschreven de zondag in Gorinchem als onrustig. Ze moesten alle zeilen bijzetten om het goedwillende uitgaanspubliek te beschermen tegen personen die overduidelijk teveel hadden gedronken en voor overlast zorgden. Het resulteerde in zo’n tien aanhoudingen.