dinsdag, 7. oktober 2014 - 16:14 Update: 07-10-2014 18:18

'Arrestatie drie mannen is doorbraak in liquidatie-onderzoek Huijbergen'

Doorbraak in liquidatie-onderzoek Huijbergen
Foto: Politie
Huijbergen

Er zijn door de politie drie mannen gearresteerd in het onderzoek naar de liquidatie van de Litouwer Gintas Macionis (37) uit Huijbergen. 'De officier van justitie en het rechercheteam spreken over een belangrijke doorbraak in dit onderzoek', meldt de politie dinsdag.

De politie hield dinsdag een een 34-jarige man uit Zierikzee en een 39-jarige man uit Vlissingen aan voor betrokkenheid. Een 31-jarige man uit Zoetermeer werd in de cel aangehouden omdat hij al was aangehouden in verband met een ander misdrijf. 

Tijdens doorzoekingen van de woningen van de arrestanten werden vandaag drie wapens (waaronder een vuurwapen), grote contante geldbedragen en verdovende middelen (zowel hard- als softdrugs) aangetroffen en in beslag genomen. Ook werd er apparatuur voor de bereiding/verwerking van amfetamine geconfisqueerd.

Opgewacht

De destijds 37-jarige Gintas Macionis, afkomstig uit Litouwen werd op zaterdagavond 22 februari jl. geliquideerd. Hij werd die avond rond 21.00 uur ernstig gewond aangetroffen op de oprit van zijn woning aan de Groenendries. Hij is daar waarschijnlijk opgewacht door de daders. Macionis was in zijn hoofd geschoten en overleed kort daarna in een ziekenhuis. 

Provincie:
Blik op 112: