maandag, 13. januari 2014 - 16:30 Update: 03-07-2014 0:44

Arrestatie mogelijke ontvoerders Maddie McCann op handen

Foto van Madeleine 'Maddie' McCann | Familie McCann
Foto: Familie McCann

De politie in Engeland staat mogelijk op het punt van een doorbraak in de zaak rond de mysterieuze verdwijning van Madeleine McCann in mei 2007 vanuit een vakantieappartement in Praia da Luz in Portugal.

Er zouden volgens de Engelse media door de politie in het afgelopen weekend voorbereidingen zijn getroffen om af te reizen naar Portugal en daar drie inbrekers, die volgens de politie als hoofdverdachten kunnen worden aangemerkt, te arresteren en gaan verhoren.

Onderhandelingen rond toestemming
De drie inbrekers waren destijds actief in het vakantiegebied waar Madeleine destijds met haar ouders vakantie vierden. De benodigde toestemming om het drietal op te pakken en te verhoren zou op dit moment met de autoriteiten in Portugal worden afgestemd.


Telefoongegevens
De Britse speurders kwam het drietal op het spoor aan de hand van hun telefoongegevens. In de eerste uren na de verdwijning van Maddie zouden de drie inbrekers erg vaak met elkaar hebben gebeld.


Het scenario dat de politie nu wil uitrechercheren is dat de drie inbrekers destijds tijdens een inbraak in het appartement waar Maddie sliep het meisje per ongeluk hebben wakker gemaakt en haar in paniek hebben meegenomen.

 
Categorie: