zaterdag, 29. november 2014 - 12:37 Update: 29-11-2014 17:30

Arrestaties in Windschoten tijdens protest

politie demonstratie
Foto: Archief FBF
Winschoten

De politie heeft zaterdagmorgen in Windschoten rond 09.00 uur vijf demonstranten aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

De vijf mannen, waaronder een 51, 57 en 63 jarige inwoner van Winschoten, een 51-jarige inwoner van Ter Apel en een 48-jarige inwoner van Usquert, maakten deel van een groep van ongeveer 30 demonstranten. Onder hen was ook fractievoorzitter Engel Modderman van de lokale partij Verenigde Communistische Partij (VCP). De demonstratie was vrijdag op het Oldambtplein door de burgemeester verboden.

Als alternatieve plek wees de burgemeester het Marktplein als demonstratieplek aan. Hier gingen de demonstranten niet mee akkoord en begaven zich toch naar het Oldambtplein. Daar werd door de politie gevorderd om te vertrekken. De vijf verdachten voldeden niet aan deze vordering en werden door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij voor nader onderzoek werden ingesloten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

De 'noodklok' die de demonstranten hadden willen luiden, is ook door de politie in beslag genomen. Behalve tegen de bezuinigingen, was de actie ook gericht tegen de stijgende werkloosheid en de aardbevingsproblematiek in Oost-Groningen.

Provincie:
Blik op 112: