zondag, 13. april 2014 - 20:18 Update: 03-07-2014 0:38

Arrestaties rond Ajax-ADO Den Haag

foto van voetbalrellen | Miranda van der Sloot
Foto: Solarboat challenge
Amsterdam

De politie heeft zondag 13 april rond de wedstrijd Ajax-ADO Den Haag zo’n dertig aanhoudingen verricht in de binnenstad van Amsterdam en rond de ArenA.

De voetbalsupporters werden aangehouden voor hoofdzakelijk verstoring van de openbare orde, zoals het afsteken van vuurwerk, openlijke geweldpleging, vechtpartijen, belediging en het gooien met glaswerk.

Leidseplein
Op het Leidse- en Rembrandtplein volgden honderden supporters de wedstrijd in kroegen. Op het Leidseplein was het voor en tijdens de wedstrijd vooral sfeervol en gemoedelijk. Kort na het laatste fluitsignaal leek het iets onrustiger te worden. Enkele kleine vechtpartijen konden in de kiem worden gesmoord, mede door inzet van politiepaarden.

Vechtpartij supportershome
De politie hield tijdens en na de wedstrijd twee Ajax-supporters aan die worden verdacht van betrokkenheid bij een grote vechtpartij rond het supportershome van Ajax, voordat de wedstrijd begon. Bij die vechtpartij waren zo'n twintig Ajax-supporters betrokken en liep een man een gebroken been op.

Brand
Rond 18.30 uur ontstond een brand in de kelder van een café bij het Leidseplein. Door een snelle inzet van de brandweer is voorkomen dat de brand zich uitbreidde naar naast- en bovengelegen panden. Bij de brand raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is vermoedelijk vuurwerk.