woensdag, 4. juni 2014 - 16:06 Update: 03-07-2014 0:35

Arrestatieteam houdt overvaller juwelier na drie jaar aan

Foto van arrestatieteam bij woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Een 23-jarige voortvluchtige man is dinsdagavond in Amsterdam door een arrestatieteam aangehouden. Dit meldt de politie woensdag.

'De man had nog een gevangenisstraf van 8 jaar open staan voor de overval op een juwelier in 2011', aldus de politie.

Op 18 mei 2011 werd een juwelier in de Shoperade aan het Osdorpplein overvallen met behulp van een vuurwapen. Omstanders overmeesterden een van de twee overvallers en droegen hem over aan de politie. De andere overvaller vluchtte en werd door een omstander gefilmd met een smartphone. Hij schoot tijdens zijn vlucht een beveiliger in zijn arm. Een andere kogel bleef steken in de portemonnee die de beveiliger in zijn borstzak had.

Opsporingsprogramma's
Met behulp van de beelden van de verdachte die op internet werden gezet en in verschillende opsporingsprogramma’s werden vertoond, kon de man op 27 juni 2011 alsnog worden aangehouden.

Bij verstek veroordeeld
Deze laatste verdachte werd in hoger beroep op 16 april 2014 bij verstek veroordeeld (hij was niet bij de veroordeling aanwezig) tot 8 jaar gevangenisstraf en was sinds die dag voortvluchtig. Het team Regionale Opsporing Gesignaleerden (ROG) kwam de 23-jarige man onlangs op het spoor en een arrestatieteam wist hem dinsdag 3 juni tegen 23.00 uur aan te houden in Amsterdam West.