donderdag, 18. december 2014 - 9:39

Arrestatieteam pakt moordverdachte in Goes

Goes/Terneuzen

Woensdagavond heeft de politie op de Westwal in Goes een man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op zondag 30 november in Terneuzen.

De 37-jarige man werd om 22.40 uur op een parkeerplaats door een arrestatieteam aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht, waar hij is ingesloten. Agenten hebben een personenauto in beslag genomen. Deze is door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Rechercheonderzoek

Zondagmorgen 30 november kwam een 23-jarige inwoner van Terneuzen in het centrum van de stad om het leven bij een schietpartij. Een 27-jarige man uit Terneuzen raakte licht gewond, hij werd aangehouden. Op dinsdag 16 december werd de vordering om hem langer vast te houden door de rechtbank afgewezen, waardoor de man onmiddellijk op vrije voeten kwam. Hij raakte diezelfde avond ernstig gewond toen hij in de Iepenlaan in Terneuzen werd neergeschoten. Voor de schietpartij op 30 november werd op 3 december in Amsterdam nog een inwoner (25) uit Terneuzen aangehouden. Hij zit nog steeds vast.

Betrokkenheid tweede schietpartij

Of de 37-jarige man, die woensdagavond in Goes werd aangehouden, ook betrokken is bij de tweede schietpartij, wordt uiteraard ook onderzocht.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):