zondag, 23. november 2014 - 9:37 Update: 23-11-2014 22:41

Arrestatieteam schiet verwarde man (32) met pistool neer

Politie schiet verwarde man in been
Foto: Archief EHF
Groningen

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een arrestatieteam van de politie in de Stationsstraat in Groningen een 32-jarige verwarde man in zijn woning in het been geschoten. Dit meldt de politie zondag.

Agenten reageerden op een melding dat de man in geestelijke nood verkeerde en zichzelf in zijn woning iets dreigde aan te doen. De agenten zagen, gekomen bij de woning, dat de man een vuurwapen bij zich had. Hierop trokken de agenten zich terug. De bewoners van de omliggende woningen, ongeveer 20 mensen, werden voor hun eigen veiligheid naar het politiebureau in Groningen gebracht en daar opgevangen.

Noodzaak

Met behulp van een onderhandelaar van de politie werd geprobeerd contact te krijgen met de 32-jarige. Dit contact had niet het gewenste effect. Uiteindelijk werd besloten dat het arrestatieteam een inval zou doen. Ook werd een politiehond bij de inval ingezet. Tijdens de inval voelde een politieagent van het arrestatieteam zich genoodzaakt om de man in zijn been te schieten. De man werd na medische behandeling in de woning naar het ziekenhuis gebracht.

Rijksrecherche

De bewoners mochten enkele uren later weer terug naar hun woning. In de woning is uitgebreid sporenonderzoek verricht. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar de toedracht van het schietincident.

Provincie:
Blik op 112: