maandag, 22. september 2014 - 8:15

Artiesten massaal in actie om conflictgebieden

artiesten in actie om geweld
Amsterdam

In een bruisende Ziggo Dome traden zondagavond topartiesten uit veertien conflictgebieden op als oproep aan de internationale samenleving om harder te werken aan het voorkomen van nieuw gewapend geweld.

Samen met onder andere Oleta Adams, Baaba Maal, VanVelzen en het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Jules Buckley, werd het MasterPeace motto ‘Music above Fighting’ kracht bijgezet. Direct na de finale song ‘Something Inside So Strong’ – een lied dat volgens Nelson Mandela ook bijdroeg aan het bekritiseren van de apartheid – verzuchtte Oleta Adams: “This powerful statement of togetherness was pure magic.”

Actie voor Rode Kruis
Voor een speciale actie van het Rode Kruis hebben 18 topartiesten van voornamelijk Nederlandse bodem een liedje gedoneerd. Daarmee wordt geld ingezameld voor hulpverlening voor kinderen in brandhaarden waar weinig aandacht voor is. Bands en artiesten als BLØF, Racoon en Ilse DeLange & JB Meijers droegen een liedje aan dat nooit eerder een album haalde, of om andere redenen nog niet de aandacht kreeg die het in hun ogen verdiende. De liedjes zijn gebundeld in het album ‘Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen’, dat vanaf vandaag voor het publiek te downloaden is.

 

Categorie:
Provincie:
Tag(s):