woensdag, 29. januari 2014 - 11:07 Update: 03-07-2014 0:43

Artsen willen kunstmatig coma Schumacher beëindigen

Foto van ziekenhuis | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Volgens de Franse sportkrant L'Equipe zouden de artsen van Michael Schumacher begonnen zijn met de ontwakingsprocedure van de voormalige Duitse F1-coureur. Volgens de krant wil men de kunstmatige coma beëindigen.

Schumacher liep ernstig schedelletsel op tijdens een skiongeval in de Franse Alphen. Hij werd in een coma gebracht opdat de hersenen bij een hoofdletsel de tijd krijgen om de spanning in de schedel te verminderen.

De eerste berichten zeggen dat Schumacher positief reageert op de procedure om hem te laten ontwaken uit zijn coma, hoewel men uiteraard voorzichtig moet zijn met conclusies.

Wanneer Schumacher positief uit coma komt, zal het volgens de artsen nog een lange weg worden naar mogelijk herstel. Hoelang de patiënt kan herstellen op neurologische niveau en hoe groot dat herstel zal zijn, is vandaag onmogelijk met zekerheid te voorspellen. Uitspraken over de definitieve gevolgen van een trauma en een mogelijke handicap zijn dus pas over twee jaar te doen', vertelde professor Jean Mantz gisteren al in La Capitale.