zondag, 5. januari 2014 - 10:22 Update: 03-07-2014 0:45

Auto botst tegen verkeerszuil in Hapert, vijf gewonden waarvan 2 ernstig

Auto botst tegen verkeerszuil in Hapert, vijf gewonden waarvan 2 ernstig
Foto: fbf archief

Zondagmorgen zijn vijf mensen gewond geraakt toen de auto waarin ze zaten tegen een verkeerszuil opbotste. Twee van hen zijn er ernstig aan toe.

Politieagenten stonden om 2.20 uur bij een melding langs de N284 bij Hapert. Op dat moment zagen ze een auto aan komen rijden. Ze zagen dat de auto de bocht nam om de Wijer in te gaan. De bestuurder verloor vermoedelijk de macht over het stuur en de auto botste tegen een verkeerszuil aan. De agenten renden naar de aanrijding. In de auto zaten vijf jonge mannen waarvan er twee buiten kennis waren. Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse om hulp te bieden.

Ziekenhuizen

De bestuurder, een 22-jarige inwoner uit Duizel is met ernstig hoofdletsel vervoerd naar een ziekenhuis in Tilburg. Een 19-jarige inwoner uit Duizel is met verschillenden botbreuken naar een ziekenhuis in Veldhoven gebracht. De drie andere inzittenden, twee 21-jarige inwoners uit Riethoven en een 26-jarige man uit Eersel, zijn naar verschillenden ziekenhuizen in de omgeving gebracht met lichtere verwondingen.

Onderzoek

De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar de oorzaak van deze aanrijding. De bestuurder zal gecontroleerd worden of er sprake is van alcoholgebruik.

Provincie: