dinsdag, 4. februari 2014 - 10:30 Update: 03-07-2014 0:43

Uit auto geslingerd motorblok aangezien voor motorfiets

Foto van politieagent bij politieauto | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Uit auto geslingerd motorblok aangezien voor motorfiets
Foto: Archief FBF.nl
Breda

Bij een aanrijding met gewonde, afgelopen nacht in Breda, werd gemeld dat een auto met een motor in botsing was gekomen.

Die 'motorfiets' bleek echter het volledig uit de auto geslingerde motorblok te zijn.

Total loss

Dinsdag om 02.15 uur de politie de opdracht om te gaan naar de Franklin Rooseveltlaan in Breda. Daar zouden een auto en een motorfiets met elkaar in botsing zijn gekomen. De motorrijder zou nog onvindbaar zijn. Eenmaal ter plaatse troffen de agenten een auto total loss tegen een boom aan. Twintig meter achter de auto lag de vermeende motorfiets. Al snel werd echter duidelijk dat het hier ging om het motorblok dat bij de aanrijding volledig uit de auto was geslingerd. Omdat ook een koplamp en onderdelen van de auto op de weg lagen, was de verklaarbare verwarring bij de melder ontstaan.

Invordering rijbewijs

Bij de auto troffen de agenten de bestuurder. Deze 21 jarige Bredanaar was licht gewond en werd ter observatie naar het ziekenhuis gebracht. Uit het technische verkeersonderzoek bleek later dat de bestuurder met hoge snelheid de bocht in de Franklin Rooseveltlaan had genomen. Zodoende raakte hij de linkerberm en schoot hij bij het corrigeren naar de rechterkant van de weg. Daar ramde hij via de bosschages een boom. Van de jonge bestuurder werd zijn rijbewijs ingevorderd wegens verkeersgevaarlijk rijgedrag. Hij zal opnieuw een rijvaardigheidstest moeten doen, waarna de officier van justitie beslist of hij zijn rijbewijs terug kan krijgen.

 

Provincie:
Blik op 112: