woensdag, 5. november 2014 - 8:00 Update: 05-11-2014 17:26

Auto met slachtoffer uit Maas geborgen

Auto rijdt de Maas in; zeker één dode
Foto: Archief EHF
Mook

In de auto die dinsdagavond laat aan de overkant van de Maas bij Mook het water inreed, is één dode gevonden.

Na een intensieve zoektocht kon de brandweer de auto rond 02.30 uur vannacht op 8 meter diepte vinden, zo meldde de brandweer. Het bergen werd dinsdagnacht gestaakt omdat de duikers geen duikuren meer konden maken en er niet het juiste materiaal beschikbaar was. Woensdag is de auto met het slachtoffer geborgen. De politie denkt te weten wie het slachtoffer is maar zal eerst de familie op de hoogte brengen. 

Hulpdiensten startten dinsdagavond in Mook een grote zoekactie, nadat een auto te water was geraakt nabij de Veerstraat (Oude Veerstoep) in Mook. Een schipper had daarvan rond 23.00 uur melding gedaan. Hij vertelde dat hij nog iemand uit het raam van de auto had zien zwaaien, voordat deze de Maas inreed. Hoeveel personen er in het voertuig zouden zitten, was op dat moment niet duidelijk.

Direct na de melding werd opgeschaald naar GRIP 1. Brandweer, politie, ambulances en trauma helikopter werden ingezet. De brandweer zocht onder andere met boten en een duikteam naar de auto. Ook werd sonarapparatuur ingezet.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):