zondag, 27. juli 2014 - 13:17 Update: 27-07-2014 17:29

Auto sleept politieagent meters mee bij alcoholcontrole

Foto van blaastest alcohol politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Den Haag

Zondagochtend vroeg is een politieagent meters over het asfalt meegesleurd nadat een personenauto probeerde om een alcoholcontrole te omzeilen. Dit meldt de politie zondag.

De politie hield in de zondagochtend vroeg omstreeks 06.00 uur een alcoholcontrole op de Hoefkade in Den Haag. Een personenauto probeerde deze controle te omzeilen waardoor een levensgevaarlijke situatie ontstond. Tijdens de alcoholcontrole probeerde een personenauto de controle te omzeilen en sleurde daarbij een agent enkele meters mee over het asfalt. 

Nadat de politieagent de bestuurder een stopteken gaf, opende deze het portier van het voertuig. Toen de agent de man aansprak gaf deze gas en ging er vandoor. Bij een poging de bestuurder te stoppen is de politieagent met hoge snelheid enkele tientallen meters door het voertuig meegesleurd. 

Op het moment dat de verdachte de auto in de richting van geparkeerde auto’s stuurde heeft de agent de auto noodgedwongen losgelaten om niet tegen de geparkeerde auto’s aan te komen. De agent is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij kon na behandeling het ziekenhuis verlaten en maakt het naar omstandigheden goed. Twee mannen van 20 en 21 jaar uit Den Haag konden nog op de Hoefkade worden aangehouden. Zij zijn meegenomen voor verhoor.

Provincie:
Blik op 112: