maandag, 13. oktober 2014 - 17:27 Update: 13-10-2014 17:34

Auto vliegt in brand na botsing op A2

Auto vliegt in brand na botsing op A2
Foto: Persbureau Sander van Gils
Best

Maandagmiddag botste op de snelweg A2 bij Best bij knooppunt Ekkersweijer twee auto's op elkaar waarvan de achterste vrijwel direct daarna in brand vloog.

Het ongeval gebeurde rond 12.45 uur in de file na een eerder gebeurd eenzijdig verkeersongeval. Daar was een bestuurder tegen de vangrail aan de linkerkant van de weg gebotst en stond stil op de linkerrijstrook richting het zuiden. Na de kop-staartbotsing in de file van dit ongeval vloog vrijwel direct het achterste voertuig wat hierbij betrokken was in brand.

De brandweer welke snel ter plaatse was doofde het vuur. Zij gebruikte daarvoor drukluchtschuim waarmee dit relatief snel gebeurd was. De auto liep door de brand grote schade onder de motorkap op. Een bergingsbedrijf heeft het afgebrande voertuig afgesleept, evenals het voertuig van het eenzijdige
ongeval.

Het voorste voertuig van de kop-staartbotsing kon zijn weg op eigen kracht voortzetten. 
Het wegdek raakte dusdanig beschadigd dat deze moet worden hersteld. Gezien het hier om de vluchtstrook gaat zal hier later actie op worden ondernomen. De politie assisteerde de betrokkenen bij het invullen van het Europees schadeformulier.

Blik op 112:
Tag(s):