woensdag, 1. oktober 2014 - 18:09

Autodieven tot stoppen gedwongen op autosnelweg

Autodieven tot stoppen gedwongen op autosnelweg
Foto: Archief FBF
Ulvenhout

De politie arresteerde twee mannen die in een gestolen auto over de A-58 reden. Vanwege aanwijzingen van mogelijk vuurwapenbezit volgde een zogenaamde uitpraatprocedure.

 

De witte Toyota werd in de nacht van dinsdag 30 september 2014 op woensdag 1 oktober 2014 gestolen na een woninginbraak in de Boomstraat in Tilburg. Agenten zagen het gestolen voertuig woensdagmiddag 1 oktober 2014 rond 14.00 uur over de A-58 rijden vanuit de richting Tilburg in de rijrichting Breda.

Arrestatie
Omdat de bestuurder vermoedelijk vuurwapen gevaarlijk was volgde een uitpraatprocedure op de vluchtstrook op het weggedeelte tussen Ulvenhout en knooppunt Galder. Er werden twee verdachten gearresteerd. Het gaat daarbij om een 25-jarige man uit Berkel-Enschot en een 24-jarige man uit Tilburg. Er werd overigens geen vuurwapen aangetroffen. Beide mannen zijn ingesloten in het cellencomplex van de politie. De betrokken auto werd in beslag genomen.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het veilig aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij worden met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woning gehaald. De agenten houden vanachter een dekking de verdachten onder schot. De verdachten krijgen vervolgens gesproken opdrachten om de arrestatie zonder risico's te laten verlopen.

Provincie:
Blik op 112: