maandag, 24. maart 2014 - 16:57 Update: 03-07-2014 0:39

Automobilist bekneld na botsing met goederentrein

Foto van goederentrein met wagons | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Bunnik

Een 60-jarige automobilist raakte maandagochtend bekneld in zijn auto nadat hij in aanrijding was gekomen met een goederentrein. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'De aanrijding vond rond 11.30 uur plaats. De 60-jarige automobilist uit Houten moest uit zijn totaal vernielde auto worden bevrijd. De machinist van de goederentrein bleef ongedeerd', aldus de politie.

Rond 11.30 uur kregen agenten een melding van een aanrijding op de spoorwegovergang van de Groeneweg. Ter plaatse troffen agenten een totaal vernielde personenauto aan. In de auto zat de Houtenaar bekneld en was niet aanspreekbaar. Een mobiel medisch team, aangevoerd met de traumaheli, verleende eerste hulp en stabiliseerde het slachtoffer. De brandweer bevrijdde de automobilist en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Treinverkeer tijdelijk stilgelegd
De machinist van de goederentrein was na het ongeval doorgereden in de richting van Maarssen. Het treinverkeer tussen Utrecht-Centraal en Driebergen-Zeist werd stilgelegd. Na afronding van het onderzoek en het weghalen van het wrak, werd het spoortraject vrijgegeven.

De politie stelt nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Volgens een arts was de Houtenaar weer bij kennis en goed aanspreekbaar.