dinsdag, 1. april 2014 - 11:35 Update: 03-07-2014 0:39

Automobilist rijdt met 200 km per uur onder vrachtwagen

foto van vrachtwagen | fbf archief
Foto: fbf
Prinsenbeek

De politie werd afgelopen nacht naar een aanrijding geroepen op de A16. Daar bleek een bestuurder zich met zijn auto klemvast te hebben gereden onder een vrachtwagen. Ook werd er drugs gevonden.

Klemvast
Om 02.40 uur ziet een vrachtwagenchauffeur dat een auto hem van achteren met zeer hoge snelheid nadert. Tot zijn schik ontwijkt die bestuurder hem niet, maar rijdt hij met deze hoge snelheid achter tegen de vrachtwagencombinatie aan en blijft daar klemvast onder steken. Zo, met de auto onder zich meeslepend, rijdt de vrachtwagenchauffeur de vluchtstrook op en belt hij het alarmnummer.

Dumpen
Eenmaal ter plekke zag de politie dat de kilometerteller van de auto door de aanrijding vast was blijven steken op bijna 200 km/u. Inmiddels waren de 22 jarige bestuurder en zijn 20 jarige passagier, beiden afkomstig uit Tervuren, uit de auto bevrijdt. Daarbij werd gezien dat de passagier na zijn bevrijding enkele gripzakjes in een afvoerputje langs de weg dumpte. Bij nader onderzoek bleek het hier om zakjes hennep te gaan. Daarmee geconfronteerd gaf de bestuurder toe onder invloed van Canabis te hebben gereden. De 20 jarige passagier moest voor zijn verwondingen in het ziekenhuis worden behandeld. De auto werd in beslag genomen.

Provincie:
Tag(s):