zondag, 19. januari 2014 - 15:53 Update: 03-07-2014 0:44

Automobilist rijdt door na aanrijding in Leeuwarden

Foto van ambulances in het donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Een 19-jarige jongeman uit Leeuwarden raakte zaterdagavond rond 18.00 uur zwaar gewond bij een aanrijding op het Zuiderplein in Leeuwarden. Het slachtoffer reed op een brommer en kwam op het Zuiderplein in aanrijding met een witte bestelbus. De bestuurder van het busje reed door zonder eerste hulp te verlenen aan de 19-jarige.

De politie kwam de bestelauto op het spoor dankzij een getuigenverklaring. De getuige kon een gedeelte van het kenteken van de bus geven. Met behulp van het Real Time Intelligence Center van de politie Noord Nederland kon na een zoekslag een kenteken gevonden worden dat in Leeuwarden thuis hoort. In de omgeving van het adres van de eigenaar werd het witte bestelbusje gevonden. Ook bleek aan het busje schade te zitten. De eigenaar van het voertuig wordt zondagmiddag gehoord.

Na de aanrijding vloog de bromfiets in brand. Het brandende voertuig werd door de brandweer geblust. Een 25-jarige man uit Leeuwarden verleende als eerste hulp aan de zwaargewonde bromfietser. Hij legde daarom zijn fiets, een zilverkleurige Giant, op zijn kant op de kruising. Tijdens de hulpverlening werd de fiets van de Leeuwarder gestolen.

Provincie:
Blik op 112: