woensdag, 3. september 2014 - 13:16 Update: 03-09-2014 13:17

AZ geeft Van Basten langer de tijd

Alkmaar

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Marco van Basten keert voorlopig niet terug bij AZ. De Alkmaarse club heeft de hoofdtrainer langer de tijd gegeven om rust te nemen. Dit meldt AZ woensdag.

De 49-jarige Utrechter blijft in ieder geval tot en met volgende week zondag thuis en mist daardoor ook de thuiswedstrijd op 13 september tegen sc Heerenveen. Dat maakte AZ vandaag bekend. Dit betekent dat Alex Pastoor en Dennis Haar tijdens het thuisduel met sc Heerenveen wederom als interim-eindverantwoordelijken op de bank zitten.

Het tweetal was ook afgelopen zaterdag in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht de vervanger van Van Basten. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de voormalige international daarna zijn werk weer zou hervatten. "Als club nemen wij onze verantwoordelijkheid", zei directeur voetbalzaken Earnest Stewart.

"Op advies van onze clubarts en in goed overleg met Marco is besloten dat rust het herstel zal bespoedigen. Voetbal is heel belangrijk, maar een goede gezondheid staat voorop." Het is de bedoeling dat Van Basten, die met hartkloppingen kampt, zich op maandag 15 september weer in Alkmaar meldt.

De voormalige topvoetballer is bezig aan zijn eerste seizoen bij AZ. Van Basten had de afgelopen twee jaar sc Heerenveen onder zijn hoede.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):