zondag, 3. augustus 2014 - 12:56 Update: 03-08-2014 14:52

'Baby' gered uit snikhete auto

Medewerkers ambulance slaan autoruit in om pop te redden
Foto: Screenshot YouTube/CBS 2 News
Hoboken/New Jersey

In het Amerikaanse stadje Hoboken in New Jersey hebben medewerkers van de vrijwillige ambulancedienst een autoruit in geslagen om, wat achteraf pas bleek, een pop te redden. Dit meldt CBS 2 News zondag.

De hulpdiensten kregen een melding dat er zich in een auto, die in de brandende zon stond, een baby bevond op de achterbank. De hulpdiensten gingen direct ter plaatse en vanwege de toenemende temperaturen besloten ze een autoruitje in te slaan. Maar toen bleek dat het niet om een echte baby ging maar om een bijzonder echt gelijkende speelgoedpop. 

De voorzitter van het Hoboken Volunteer Ambulance Corps, Thomas Molta vindt de vergissing die zijn medewerkers maakten begrijpelijk. 'Ik heb foto's van de pop gezien en het zag er echt uit. Sindsdien is er al goed gelachen om de verwarring, maar het personeel heeft op dat moment de juiste beslissing gemaakt', stelt Molta. 'Beter voorkomen dan genezen. Een ruit kan je vervangen, een mensenleven niet', aldus Molta.

De eigenaresse van de auto in kwestie, Luz Kitty Mieles, kan er achteraf ook wel om lachen en accepteert de excuses en aangeboden vergoeding om het raam te vervangen. 'Het was de pop van mijn kleindochter maar ik zal deze voortaan nooit meer op de achterbank van de auto laten liggen', aldus Mieles.

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):