donderdag, 18. september 2014 - 21:15 Update: 19-09-2014 13:36

Babylijkjes in stationskluis Hamburg

Politie Hamburg vindt babylijkjes in stationskluis
Hamburg

Het openbaar ministerie in Lübeck (Dld.) heeft donderdag laten weten dat de politie in een kluis op het centraal station van Hamburg twee babylijkjes heeft gevonden.

De twee babylijkjes zaten in plastic gewikkeld in een rolkoffer. Het zijn de lichaampjes van een onlangs geboren jongen en van een ander kind dat langer geleden ter wereld kwam. Dit lichaam was al in staat van ontbinding. Dit melden verschillende media donderdag. Het is nog niet duidelijk of de baby's gedood zijn of levenloos zijn geboren. Ook is nog niet duidelijk hoe lang de lijkjes in de kluis hebben gelegen.

De politie vond de sleutel van de kluis bij de vrouw in Bad Schwartau in de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Buurtbewoners hadden aangegeven dat ze het verdacht vonden dat ze de vrouw nooit met een baby zagen, terwijl ze kortgeleden hoogzwanger was. Speurhonden leidden de politie naar het kluisje waarin de rolkoffer lag.

Er liep al een onderzoek tegen de 39-jarige vrouw wegens doodslag. Ze kwam 3 jaar geleden ook in aanraking met de politie. Ze had toen een doodgeboren kind verborgen op de begraafplaats in haar woonplaats en was daarna gaan zwerven. Pas na weken zoeken vond de politie haar.

De vrouw wordt nu behandeld op een gesloten afdeling van een psychiatrisch ziekenhuis. Ze heeft zich vrijwillig op laten nemen.

 

 

Categorie:
Blik op 112:
Tag(s):