dinsdag, 21. januari 2014 - 21:50 Update: 03-07-2014 0:44

Badr Hari weer voor de rechter

Foto van bokser | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Woensdagochtend is het proces tegen Badr Hari en zijn medeverdachte Ferhat Y. voortgezet bij de Amsterdamse rechtbank. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

De kickbokser staat terecht voor in totaal acht geweldsdelicten en een verkeersdelict. De mishandeling van een zakenman tijdens White Sensation in juli 2012 is een van de geweldsdelicten waarvan Badr Hari wordt verdacht.

Er zijn drie zittingsdagen gereserveerd. Woensdag komt een verzoek van de verdediging aan de orde om nog enkele getuigen te horen en staat het requisitoir van de officier van justitie op het programma. Donderdag 23 januari zullen de advocaten hun pleidooi houden en maandag 27 januari is er gelegenheid voor repliek en dupliek.

De zaak stond eerder al in oktober 2013 op de rol. Toen werd de zaak niet helemaal behandeld omdat was gebleken dat een deel van het dossier in handen was gekomen van KRO's Brandpunt Reporter.

Onderzoek door de Rijksrecherche wees uit dat het slachtoffer in de ‘Sensation-zaak' het dossier aan Reporter had verstrekt. Nu is vastgesteld dat niet politie of OM het dossier aan Reporter hebben verstrekt, kan de zaak worden voortgezet.