maandag, 16. juni 2014 - 8:23 Update: 03-07-2014 0:34

Ballast Nedam: miljoenenverlies voor eerste helft 2014

foto van wegenbouw | fbf
Foto: fbf
Nieuwegein

Als gevolg van kostenoverschrijdingen op het project A15 Maasvlakte-Vaanplein en overige negatieve resultaten over het eerste halfjaar van 2014 verwacht Ballast Nedam een negatief bedrijfsresultaat van 43 miljoen euro.

Dit meldt het bouwbedrijf maandag voorbeurs.

De werkzaamheden rond het project A15 Maasvlakte-Vaanplein worden uitgevoerd door het consortium A-Lanes A15. Volgens Ballast Nedam hebben gesprekken van A-Lanes A15 met opdrachtgever Rijkswaterstaat nog niet tot een oplossing geleid. Over de financiële verantwoordelijkheid voor de kostenoverschrijdingen moet een commissie van deskundigen nu een bindend advies uitbrengen. Ballast Nedam ziet de uitkomst hiervan ''met vertrouwen tegemoet'' en verwacht dat dit zal leiden tot ''substantiële'' resultaatsverbetering voor A-Lanes A15 op termijn.

Verder liet Ballast Nedam weten de activiteiten van dochterbedrijf Feniks Recycling voor 38 miljoen euro te verkopen aan H2 Equity Partners. Die activiteiten worden uitgevoerd door Ballast Phoenix. De verkoop van Ballast Phoenix levert een boekwinst op van 22 miljoen euro. Feniks Recycling zal zijn activiteiten buiten Groot-Brittannië als onderdeel van Ballast Nedam voortzetten.

Ballast Nedam verwacht als gevolg van kostenoverschrijdingen op het project A15 Maasvlakte - Vaanplein en overige negatieve resultaten het eerste halfjaar 2014 te gaan afsluiten met een negatief resultaat (EBIT) van 43 miljoen euro, inclusief de verkoop van Ballast Phoenix Ltd.

Met de banken is een principeovereenkomst gesloten over de financiering van Ballast Nedam tot 2017. De eerder als onderdeel van de herfinanciering aangekondigde claimemissie ter grootte van 30 miljoen euro zal naar verwachting in het derde kwartaal plaatsvinden. De onderneming zet het ingezette desinvesteringsprogramma voort.

Categorie:
Tag(s):