zaterdag, 14. juni 2014 - 9:53 Update: 03-07-2014 0:34

Beatrix, Margriet en van Vollenhoven bij Grand Defilé Apeldoorn

Foto van prinses Beatrix | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Ter gelegenheid van de viering van 200 jaar Koninkrijk wonen prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven zaterdagmiddag bij Paleis Het Loo in Apeldoorn een Grand Defilé bij. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) laten weten.

Het Defilé toont tweehonderd jaar geschiedenis van het Koninkrijk aan de hand van rijtuigen, historische vervoermiddelen, muziekkorpsen en loopgroepen. Ook de Koninklijke Marechaussee en de Koninklijke Landmacht bestaan tweehonderd jaar en nemen deel aan het defilé. Daarnaast presenteren elf dorpen uit de gemeente Apeldoorn zich die middag op het voorterrein van Paleis Het Loo.

'Apeldoorn viert 200 jaar Koninkrijk' is een initiatief van de Stichting Koninklijk Apeldoorn, gesteund door de gemeente, de provincie Gelderland en het opleidingsinstituut van de Koninklijke Marechaussee. Tussen 1 en 15 juni organiseert de Stichting samen met een groot aantal plaatselijke organisaties op het gebied van historie, erfgoed en cultuur - verenigd in het Erfgoedplatform - diverse evenementen in het kader van 200 jaar Koninkrijk. Het Grand Defilé vormt het slotevenement van het festival.

De viering van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden vindt plaats tussen november 2013 en oktober 2015. Het Nationaal Comité bereidt zelf zes evenementen voor en stimuleert initiatieven op nationaal, regionaal en lokaal niveau, zoals in Apeldoorn.

Provincie:
Tag(s):