vrijdag, 7. maart 2014 - 17:15 Update: 03-07-2014 0:41

Beckham brand ambassador Jaguar

Foto van David Beckham bij Jaguar | Peter Lindbergh/Jaguar
Foto: Peter Lindbergh/Jaguar

Jaguar heeft David Beckham gevraagd als nieuwe brand ambassador, waarbij hij met name ondersteuning zal bieden bij belangrijke, toekomstige Jaguar introducties in China.

Brits sporticoon Beckham wordt bijvoorbeeld het gezicht van Jaguar in nieuwe advertenties en commercials in een van de voor het merk belangrijkste internationale markten.

Bob Grace, Managing Director van Jaguar Land Rover China, is enthousiast over de samenwerking: “Wij zijn verguld dat David wil optreden als Jaguar brand ambassador. David Beckham is een Brit wiens sportieve prestaties voor wereldwijde populariteit hebben gezorgd. Daarnaast is hij iemand die eigentijdse Britse stijl en klasse uitstraalt. Hij is een moderne Brit met een oprechte passie voor design, innovatie, prestaties en rijden.”

Als onderdeel van deze samenwerking, zal voormalig internationaal voetballer Beckham de hoofdrol spelen in een serie advertenties en TV-commercials voor de Chinese markt. David’s eerste ‘optreden’ is naast de nieuwe Jaguar F-TYPE Coupé, een sportwagen die nu al wordt beschouwd als een moderne klassieker en als een perfecte expressie van Jaguar’s visie van moderne Britse stijl en élégance. Beckham zal in de toekomst in talloze Jaguar merk- en productcampagnes verschijnen.

Bij het begin van de nieuwe samenwerking vertelt Beckham: “Ik ben altijd al een bewonderaar geweest van Jaguar. Van de styling en het design, tot de prestaties en het gebrul van de motoren voelt elk element onmiskenbaar Brits. Ik ben verliefd op de klassieke E-Type en tegenwoordig is die erfenis springlevend in de fenomenale F-TYPE Coupé; een auto die het summum is van Brits vakmanschap. Het is een eer om een merk met zo’n rijke historie te mogen vertegenwoordigen.”

De eerste beelden voor deze nieuwe marketingcampagne werden vandaag onthuld. Beroemd modefotograaf en filmmaker Peter Lindbergh kreeg van Jaguar de opdracht om de exclusieve beelden voor de campagne te schieten. Lindbergh, die bekendstaat om zijn markante, cinematische kwaliteit van zijn werk, is onder meer beroemd vanwege zijn iconische foto’s van bekende persoonlijkheden.

De nieuwe F-TYPE Coupé speelt een prominente rol in de campagne. De F-TYPE Coupé is de meest dynamische, high-performance Jaguar ooit en biedt in het topmodel F-TYPE R Coupé een 5.0 V8 supercharged-motor met 405 kW/550 pk en 680 Nm. Andere Jaguar modellen, inclusief de XF en XJ, zullen onderdeel zijn van de Beckham-campagne om het volledige modellenprogramma van het merk onder de aandacht te brengen van de Chinese consument.

Categorie:
Tag(s):