vrijdag, 25. juli 2014 - 14:28 Update: 25-07-2014 22:49

Beeld en geluid anti-joodse demo Den Haag door OM bestudeerd

archief foto | archief foto
Foto: Archief foto
Den Haag

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de beelden, die zijn gemaakt van de anti-joodse demonstratie die donderdagmiddag in Den Haag werd gehouden, bestuderen en uitluisteren op eventuele strafbare feiten. Dit heeft het OM vrijdag laten weten

Donderdag aan het eind van de middag om 17.00 uur vond er een demonstratie op de Hoefkade in Den Haag plaats. Tijdens deze vooraf aangekondigde demonstratie, waaraan circa 40 tot 50 personen deelnamen, werden door demonstranten onder andere in het Arabisch leuzen geroepen. De politie was bij de demonstratie aanwezig met een Arabisch sprekende agent. De door deze agent gehoorde leuzen werden op dat moment niet als grensoverschrijdend ervaren. Er zijn dan ook geen aanhoudingen verricht. 
 
Door de politie zijn beelden met geluidsopnamen van de demonstratie gemaakt onder andere met als doel om eventuele strafbare feiten ook achteraf nog te kunnen vaststellen. De beelden zijn veiliggesteld en zullen worden uitgekeken met een tolk om de Arabisch uitgesproken teksten te vertalen.  Als achteraf blijkt dat er sprake is van enig strafbaar feit, dan zal daar tegen worden opgetreden. Het onderzoek van de camerabeelden vindt plaats onder leiding van een officier van justitie.

 

Provincie: