maandag, 24. februari 2014 - 14:21 Update: 03-07-2014 0:41

Been: Afscheid nemen van de spelers deed pijn

(Elfvoetbal) Mario Been is zondag ontslagen door KRC Genk.

Hij kwam vandaag afscheid nemen van de spelersgroep en gaf een persconferentie. Hij had moeite met de laatste woorden tegenover 'zijn' voetballers.

De Nederlandse trainer wilde vandaag nog met de media praten voor hij vertrok. "Ik heb dit zelf geregeld omdat ik met opgeheven hoofd wil vertrekken bij Racing Genk. Het speelde natuurlijk al een tijdje, als coach sluit je de ogen niet voor tegenvallende resultaten. Ik heb de spelers voor de laatste keer toegesproken en dat deed pijn. Ik heb uitstekend met deze jongens kunnen werken bij deze mooie club. Ik heb ook veel vertrouwen gekregen."

Hij kent dus geen wrok na zijn ontslag. "Ik ben hier met open armen ontvangen en heb mooie successen gekend. We wonnen de beker, konden twee keer Europees overwinteren en zitten nog in de Europa League. Ik heb aan de jongens gevraagd om ervoor te zorgen dat ze zich donderdag kwalificeren, dan heb ik daar ook nog een klein stukje aan bijgedragen."

Been gaat er even tussenuit om na te denken, maar zal Genk zeker nog een keer bezoeken. "Ik wens deze club het allerbeste en dat meen ik uit de grond van mijn hart. Ik zal hier zeker nog weleens terugkeren. Nu ga ik zelf eens goed nadenken over de toekomst. Ik heb een enorm fijne tijd gekend in Genk en die zal ik koesteren. Nu ga ik wat extra aandacht aan mijn gezin besteden."

Categorie: