zaterdag, 5. juli 2014 - 11:00 Update: 05-07-2014 13:24

Begin zomervakantie dreigt voor velen in het water te vallen

regen, zomervakantie,
Foto: fbf
Bilthoven

Voor Noord-Nederland is de zomervakantie begonnen. Maar voor diegene die komende week in eigen land of België op vakantie gaan, moeten niet vergeten hun regenpak in hun baggage mee te nemen.

Het KNMI voorspelt dat het de komende week is gedaan met het mooie zomerse weer.

De komende dagen zal de bewolking de overhand krijgen. Zaterdag is in het noordoosten nog zon, elders is de bewolking inmiddels toegenomen. In Zeeland regent het inmiddels en deze regen trekt verder het land binnen. In het noordoosten is er een kans op onweer. De maxima lopen uiteen van 19 graden in het zuidwesten tot 23 a 24 graden in het noordoosten van het land. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind, aan de kust neemt de wind later op de dag mogelijk toe tot krachtig, 6 Bft.

Komende nacht is het meest bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. De minima liggen rond 16 graden, bij een zwakke wind uit zuidelijke richtingen. Overdag komt er weinig verandering in dit weerbeeld. Het blijft meest bewolkt en van tijd tot tijd regent het. Vooral landinwaarts wordt de neerslag buiig van karakter en daar kan onweer voorkomen. Maxima lopen uiteen van een graad of 18 aan zee tot lokaal 22 graden landinwaarts. 

Provincie: