vrijdag, 5. december 2014 - 19:55 Update: 06-12-2014 15:05

Begrafenis Fabiola (86) aanstaande vrijdag in Brussel

Koningin Fabiola (86) overleden in België
Foto: Koninklijke Familie
Brussel/België

De begrafenisplechtigheid van de vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden Koningin Fabiola zal op vrijdag 12 december om 10.00 uur in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal te Brussel plaatshebben. Dit heeft het koninklijk paleis in Belgie zaterdag bekendgemaakt.

Koningin Fabiola overleed vrijdagavond in het Kasteel Stuyvenberg te Brussel zo heeft de Koninklijke Familie vrijdagavond laten weten.‘Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin en de Leden van de Koninklijke Familie melden met zeer grote droefheid het overlijden van Hare Majesteit Koningin Fabiola’, aldus de officiële verklaring. 

 

Doña Fabiola, Fernanda, Maria de las Victorias, Antonia, Adelaïda de MORA y ARAGON werd op 11 juni 1928 in Madrid geboren. In het gezin, dat zeven kinderen telde, is Doña Fabiola de derde dochter van Don Gonzalo Mora Fernandez, Riera del Olmo, Graaf van Mora, Markies van Casa Riera, en van Doña Blanca de Aragón y Carrillo de Albornoz, Barroeta-Aldamar y Elio.

Op 15 december 1960 trouwde zij met Koning Boudewijn van België. Sindsdien heeft zij altijd sterk meegeleefd met de vreugden en tegenslagen van alle inwoners van haar nieuwe vaderland en toonde zij bijzondere belangstelling voor hun sociale en culturele leven.

Categorie: