zondag, 30. maart 2014 - 15:04 Update: 03-07-2014 0:39

Bejaarde vrouw (75) staat in de weg en wordt van perron geduwd

Bejaarde vrouw (75) staat in de weg en wordt van perron geduwd
Bejaarde vrouw (75) staat in de weg en wordt van perron geduwd
Den Haag

Een 75-jarige Haagse is in de nacht van zaterdag op zondag om 00.30 uur zwaargewond na een duw vanaf een perron van Den Haag CS. Dit meldt de politie zondag.

'De Haagse liep daarbij meerdere kneuzingen en botbreuken op en ligt in het ziekenhuis', aldus de politie. De drie mannen, twee 18-jarigen en een 17-jarige uit Den Haag, zijn door de politie aangehouden als verdachten van deze zware mishandeling.

Vermoedelijk ging aan dit incident een opstootje in de Randstadrail vooraf. Het drietal kreeg ruzie en één van de drie deelde een klap uit aan een 54-jarige medepassagier uit Den Haag. Daarna rende het drietal weg. De 75-jarige vrouw stond op dat moment op het perron van Den Haag CS waar de drie mannen overheen renden. Zij stond kennelijk in de weg en kreeg vermoedelijk opzettelijk een duw van één van de mannen. De vrouw viel door de duw op het spoor.

Snelle aanhouding
Agenten hielden even later op de kruising van de Korte Poten met de Herengracht drie mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement van getuigen. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. De 54-jarige Hagenaar deed aangifte aan het politiebureau van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis en kon nog niet worden gehoord.

Provincie: