zaterdag, 20. september 2014 - 22:54 Update: 20-09-2014 22:56

Beknellingen bij frontale aanrijding, bestuurders nauwelijks aanspreekbaar

Beknellingen bij frontale aanrijding, bestuurders nauwelijks aanspreekbaar
Foto: MV Blik op Nieuws
Vogelwaarde

Na een ongeluk op de Schoolstraat zijn zaterdagmiddag drie personen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Twee personenauto's waren rond 13.30 uur bij het ongeval betrokken. Een auto reed richting de Provincialeweg en werd bestuurd door een 19-jarige jongeman. In deze auto zaten verder een 41-jarige vrouw en twee kinderen (8 en 12 jaar). De tweede auto, bestuurd door een 40-jarige vrouw, reed richting Vogelwaarde. Alle betrokkenen komen uit Vogelwaarde.

Vermoedelijke oorzaak
Het ongeluk is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de 19-jarige bestuurder, die richting de Provincialeweg reed, onvoldoende rechts hield. Hierdoor ontstond een frontale aanrijding. De brandweer heeft beide bestuurders uit de auto moeten bevrijden. Zij waren nauwelijks aanspreekbaar en zijn naar het ziekenhuis in Gent gebracht. Een van de kinderen is ook met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Politieonderzoek
|Naast enkele agenten zijn verder enkele brandweervoertuigen en ambulances ingezet. Ook was de traumahelikopter opgeroepen om assistentie te verlenen. De politie heeft een sporenonderzoek uitgevoerd, waarbij een reconstructie is gehouden met beide voertuigen. Hierna zijn deze door een bergingsbedrijf weggetakeld.

Provincie:
Blik op 112: