maandag, 6. januari 2014 - 13:14 Update: 03-07-2014 0:45

Belagers politieagent blijven 90 dagen langer in voorarrest

Foto van bewaker cellencomplex | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

De voorlopige hechtenis van twee mannen van 33 en 29 jaar uit Maastricht, die er van verdacht worden een politieagent in zijn vrije tijd te hebben mishandeld, is afgelopen vrijdag met 90 dagen verlengd. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

Mishandeling
De verdachten werden op 23 december aangehouden voor de mishandeling van een politieagent buiten dienst. Het slachtoffer werd op vrijdagmiddag 1 november, buiten diensttijd, mishandeld door twee mannen bij een hondenuitlaatveldje in de Maastrichtse wijk Oud-Caberg. 

Geslagen en pepperspray
Mogelijk herkenden beide mannen het slachtoffer als politieagent. Het tweetal sprak  hem aan, waarna een woordenwisseling ontstond waarbij het slachtoffer werd geslagen. Daarnaast werd door de belagers ook gespoten met pepperspray, maar het slachtoffer kon deze straal ontwijken.

Ketting
Het slachtoffer wist naar zijn woning te vluchten, maar werd achtervolgd door het tweetal gewapend met een ketting. Zij vernielden vervolgens de voordeur en de ruit van de woonkamer en vluchtten op hun scooter in de richting van de Brusselseweg.

Het slachtoffer droeg tijdens het incident geen politie-uniform en was niet als politieagent herkenbaar. Hij raakte niet gewond bij het incident.