vrijdag, 17. januari 2014 - 19:29 Update: 17-09-2018 14:15

Belastingaanslag van bijna half miljoen na vondst hennepplantage

Belastingaanslag van bijna half miljoen na vondst hennepplantage
Foto: Archief FBF.nl
Brunssum

In juni 2013 werd in een woonhuis te Brunssum een hennepplantage ontdekt. Op initiatief van de politie-basiseenheid Brunssum werd een nader onderzoek ingesteld. Hieruit bleek dat al meerdere jaren hennep werd geteeld waarbij veel crimineel geld was verdiend.

De hoofdverdachte, een 41-jarige inwoner van Brunssum en eigenaar van het woonhuis waarin de hennepplantage werd aangetroffen, bleek ook nog vier andere panden op zijn naam te hebben staan. Voorts bleek uit een financiële voorverkenning dat hij, gelet op zijn legale inkomsten, over onverklaarbaar vermogen beschikte. Op dinsdag 14 januari 2014 heeft de politie een inval gedaan in de vijf panden van de hoofdverdachte. In een pand in Heerlen werd een hennepplantage van meer dan 2.000 planten aangetroffen. Tevens werd een doorzoeking uitgevoerd op de werkplek van de hoofdverdachte en werd een zaak in Amstenrade doorzocht.

Naast de hoofdverdachte zijn nog twee verdachten aangehouden, een 59-jarige man en een 57-jarige vrouw, woonachtig te Amstenrade. Zij zijn vrijdag 17 januari 2014 voor de rechter-commissaris geleid. Deze heeft bepaald dat zij in elk geval nog 14 dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven. De betreffende panden zijn in beslag genomen, evenals twee personenauto's en een drietal dure motoren. Ook is beslag gelegd op de diverse binnenlandse en buitenlandse bankrekeningen van de verdachten.

In het kader van de samenwerking op het gebied van Afpakken crimineel vermogen heeft de Belastingdienst aansluitend aan de justitiële actie aan de hoofdverdachte een belastingaanslag opgelegd van bijna een half miljoen euro en werden diverse roerende goederen in de woning fiscaal in beslag genomen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: